January 27, 2016

Kestävyysjuoksija Jarkko Järvenpää Rion olympiamaratonille tamperelaisen Runteq Oy:n tukemana

Rion olympiamaratonille tähtäävä kestävyysjuoksija Jarkko Järvenpää ja tamperelainen liikuntateknologiayhtiö Runteq Oy ovat aloittaneet sponsoriyhteistyön. Jarkko Järvenpään tavoite on arvokisamenestys ensi kesän Amsterdamin yleisurheilun EM-kisoissa ja Rion kesäolympialaisissa. Runteq Oy aloittaa kuntojuoksijoille suunnitellun Zoi®-juoksutuotteensa kansainväliset toimitukset kevään aikana.

”Iloitsemme mahdollisuudesta olla mukana suomalaisen kestävyysjuoksun nousussa ja luomassa uutta liiketoimintaa yhdessä pirkanmaalaisten kanssa”, kertoo Runteqin toimitusjohtaja Tommi Ojala. ”Olemme jo usean vuoden ajan tehneet yhteistyötä Varalan Urheiluopiston ja Tampereen Maratonklubin kanssa. Laitteidemme valmistus ja kokoonpano tapahtuvat myös Pirkanmaalla”, Ojala jatkaa.

Varsinkin aloittelevia kuntojuoksijoita piinaavat erilaiset rasitusvammat joiden takia koko harrastus voi loppua ennen kuin se kunnolla alkoikaan. Tähän ongelmaan Runteq on kehittänyt ratkaisun, joka herättää kansainvälistä kiinnostusta sekä tutkijoiden, valmentajien että tavallisten kuntoilijoiden parissa.

Runteq Zoi® on tuote, jolla juoksijan askellusta ja juoksutekniikkaa voidaan arvioida ylävartaloon ja/tai juoksukenkään kiinnitettävän langattoman sensorin ja älypuhelimessa toimivan sovelluksen avulla. Tulokset kertovat olennaiset tiedot juoksijan askellusmuuttujista, biomekaanisesta taloudellisuudesta sekä rasitusvammariskistä. Tulosten ja lähtötietojen pohjalta tuote antaa suosituksia juoksuharjoittelun määrästä, mutta erityisesti juoksutekniikkaa parantavista harjoitteista.

Tampereen Pyrintöä edustava Järvenpää on kärsinyt viime vuosina vammoista, mutta viime vuoden Kalevan Kisoissa hän otti 5000 metrillä kultaa.

Runteq Oy on vuonna 2012 perustettu tamperelainen yritys, joka kehittää ainutlaatuisia laite- ja ohjelmistotuotteita maailmanlaajuisesti kasvaville liikunnan ja hyvinvoinnin markkinoille. Viime vuoden lopulla yritys keräsi ylimerkityssä osakeannissaan 87 000 euron pääoman enkeli- ja piensijoittajilta.

 

Lisätiedot

Jarkko Järvenpää sekä Runteq Oy:n ja Varalan Urheiluopiston edustajat ovat tavattavissa keskiviikkona 27.01.2016 klo 17-18 Varalan Urheiluopistolla. Ilmoita osallistumisesta etukäteen osoitteeseen runteq@runteq.com

Tommi Ojala
toimitusjohtaja, perustaja, Runteq Oy
puhelin +358 50 562 0942
tommi.ojala@runteq.com
http://www.runteq.com

Jarkko Järvenpää Wikipediassa

BACK